training eu starters

— woensdag 20 januari 2016, 12:31 | 0 reacties, praat mee

Nominaties Zilveren Camera 2015 bekend

Zilveren Camera

De organisatie achter de fotoprijs Zilveren Camera heeft de lijst van genomineerden gepubliceerd. Op 23 januari aanstaande wordt in Hilversum de winnaar van de beste persfoto en de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek over 2015 bekend gemaakt. Laatste wijziging: 21 januari 2016, 16:25

Er werden voor deze editie 12.493 foto’s ingestuurd door 592 deelnemers. Er zijn vanwege grote vraag ‘uit het veld’ dit jaar twee nieuwe categorieën ingesteld: buitenland documentair en dagelijks nieuws.  De twee winnaars ontvangen een geldbedrag van 2.500 euro. Sponsor Canon doet daar nog een voucher van 2.500 euro bij.

Juryvoorzitter Marc Prüst prijst de kwaliteit van de inzendingen en roemt de variatie in onderwerpen. “Niet alle nieuwsgebeurtenissen komen langs, maar het overzicht van de genomineerde foto’s laat goed zien waar de journalistieke aandacht dit jaar naar uitging”, aldus Prüst. Alle genomineerden in alle categorieën staan online op de site van de Zilveren Camera.

De Canon Zilveren Camera prijs bestaat 67 jaar. De uitreiking vindt voor het eerst in Museum Hilversum plaats, waarna op zondag 24 januari meteen een expositie rond de fotoprijs opent. Na de openingstentoonstelling gaat de expositie op tournee door Nederland.

De bekendmaking van de Canon Zilveren Camera is 23 januari via een livestream op internet te volgen op de websites van de Zilveren Camera en het Museum Hilversum.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.