basis naar compleet

— donderdag 2 december 2021, 09:31 | 0 reacties, praat mee

NRC Media neemt belang in podcast-producent De Stroom

De podcast Ik weet je wachtwoord van techjournalist Daniël Verlaan vond met KPN 'een inhoudelijke sponsor', aldus De Stroom.

NRC Media neemt een belang van vijftig procent in de Nederlandse podcastproducent De Stroom. Adformatie meldt dat de commerciële afdeling van NRC onder meer advertenties gaat plaatsen rondom de podcasts van De Stroom. Onder meer Arie Boomsma, Humberto Tan en Daniël Verlaan maken podcasts via De Stroom. Laatste wijziging: 2 december 2021, 09:34

“Podcasts zijn een verademing voor mensen zoals ik die te onrustig zijn om een boek te lezen en niet kunnen nalaten om tijdens het kijken van een serie ook op hun telefoon te zitten”, aldus oprichter Kees de Koning tegenover Adformatie. “Er wordt zo veel moois gemaakt. Verhalen die ik anders had gemist, onderzoeksjournalistiek, maar ook mijn favoriete artiesten van wie ik nooit uitgebreide interviews hoor.”

NRC Media en De Stroom zeggen overtuigd te zijn van het zakelijk model van podcasts. NRC Media investeerde de laatste jaren vaker in audio: het begon een productiehuis en nam vorig jaar radiozender Sublime over.

“Inhoudelijk staat dat los van het merk NRC. Redactioneel is er geen kruisbestuiving”, aldus commercieel directeur Madelon Fortuin. Meer bij Adformatie

Bekijk meer van

Podcast NRC Media De Stroom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.