e learning nvj

— donderdag 25 maart 2021, 09:32 | 0 reacties, praat mee

NRC begint audioproductie-unit ‘Audiohuis’

ANP

NRC gaat met een eigen productiehuis podcasts en 'onderscheidende audioverhalen' produceren. De krant wil dé autoriteit in podcasts worden. De nieuwe productie-unit 'Audiohuis' staat ook open voor verhalen die door derden zijn geproduceerd.

Audio staat bij NRC hoog op de agenda: NRC Media nam oktober vorig jaar radiozender Sublime over, bouwde een eigen podcast-app NRC Audio en maakt veel redactionele middelen vrij om audio en podcasts te produceren.

Madelon Fortuin, commercieel directeur bij NRC: “Het medium podcast past bij onze vorm van journalistiek die breed kijkt en diep graaft en niet van het snelle citaat is. Het leent zich uitstekend om het verhaal met nog meer verdieping uit de doeken te doen. Met de overname van Sublime hebben we productie en distributie in huis gehaald om ook voor onze adverteerders de beste podcasts te maken die het beluisteren waard zijn.”

“NRC wil dé autoriteit zijn op het gebied van podcasting en investeert daar hevig in. Niet alleen als het gaat om het brengen van de beste content, ook als het gaat om distributie en monetization. Het levert NRC ook jongere abonnees op; ruim twee derde van de luisteraars is jonger dan 35 jaar. De podcasts van NRC hebben maandelijks ruim 2 miljoen downloads en NRC Vandaag is één van de best beluisterde podcasts van Nederland”, schrijft de krant over hun audio-ambities.

Vanaf volgende week kiest NRC verder voor één merkstrategie: ‘NRC’ is leidend, er komt één logo, nrc.next verdwijnt en de naam Handelsblad wordt gereserveerd voor de avondeditie.

Bekijk meer van

podcasts NRC Audiohuis

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.