training eu starters

— woensdag 29 juni 2016, 16:16 | 0 reacties, praat mee

‘NRC klopte eigen winstcijfers op’

ANP / Remko de Waal

Anders dan NRC Handelsblad meldde in mei, maakte diens uitgever Mediahuis in 2015 niet 3,3 miljoen, maar 2,5 miljoen euro winst. Dat bericht zakenblad Quote woensdag op zijn website. Quote baseert zich op het jaarverslag van de uitgeverij. Dat spreekt wel van een winst van 3,3 miljoen euro, maar meldt tevens dat er nog bijna 782.000 euro betaald moet worden aan de Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica. Laatste wijziging: 4 november 2016, 09:13

De twee instellingen investeerden samen 17,5 miljoen euro in NRC Media om Mediahuis te helpen bij de aankoop van de kranten en hebben derhalve recht op rentebetalingen. De rentebetalingen, die in de boeken staan als ‘cumulatief preferent dividend’, dienen volgens Quote alleen betaald te worden wanneer NRC winst maakt.

Ook in het jaarverslag van Mediahuis Nederland Holding bv, het moederbedrijf van Mediahuis Nederland, wordt melding gemaakt van een winst van 2,5 miljoen, schrijft Quote. Mediahuis-directeur Rien van Beemen laat in een reactie aan het zakenblad weten dat de aandeelhouders die recht hebben op cumulatief preferent dividend zich op het niveau van moederbedrijf Mediahuis Nederland Holding bv bevindt en derhalve geen effect heeft op de cijfers van Mediahuis Nederland. Om die reden is in de krant melding gemaakt van een winst van 3,3 miljoen.

Het is niet de eerste keer deze maand dat NRC in opspraak is wat cijfers betreft. Eerder deze maand werd duidelijk dat ook de gemelde oplagecijfers van de kranten rooskleuriger worden verpakt dan ze daadwerkelijk zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.