— maandag 3 januari 2022, 15:11 | 0 reacties, praat mee

NRC in sommige regio’s in de ochtend op de mat

September 2021: NRC stuurt aan betroffen abonnees uitleg dat de krant voortaan al in de ochtend arriveert | ANP

Dat NRC Handelsblad in navolging van Het Parool in bepaalde gebieden het bezorgmoment naar de ochtend zou verleggen, was vorig jaar al bekend. Nu Het Parool de overstap naar ochtendkrant heeft gemaakt, krijgen sommige NRC-abonnees de krant voortaan ook in de ochtend. Laatste wijziging: 3 januari 2022, 15:15

Hoofdredacteur René Moerland verwacht nog dat de NRC op korte termijn exclusief een ochtendkrant wordt, noch dat op enig moment de papieren krant helemaal verdwijnt. “De papieren weekendkrant staat er nog heel sterk voor, en dat zal zo blijven. Voor de door-de-weekse krant zie ik in de ochtend veel meer kansen dan in de middag”, aldus Moerland.

Hij houdt een slag om de arm: als lezers alles digitaal willen lezen, komt een moment dat productie en distributie van een papieren krant te duur wordt. Moerland: “De lezers zijn leidend.”

In Amsterdam en een aantal gebieden buiten de Randstad verschijnt NRC voortaan alleen nog als ochtendkrant, schrijft NRC. De distributiekosten voor enkel een middageditie (zónder Het Parool, die door dezelfde bezorgers wordt verspreid, red.) zo voor NRC alleen te duur worden.

Journalistiek directeur bij DPG Media Philippe Remarque voorspelde maart vorig jaar dat een doordeweekse papieren krant op termijn een zeldzaamheid zal worden. “Het kan nog niet. Er zijn nu nog te veel papieren abonnees”, stelde Remarque vorig jaar.

Bekijk meer van

René Moerland NRC Het Parool

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.