Smartocto userneeds

— maandag 12 september 2022, 08:09 | 0 reacties, praat mee

NRC vernieuwt weekendkrant

© Peter Hilz/ANP/Hollandse Hoogte

De zaterdagse editie van NRC is per ingang van 11 september licht aangepast en vernieuwd. Laatste wijziging: 12 september 2022, 08:22

Het tweede deel van het eerste katern, waarin vooral langere interviews en eigen (onderzoeks)journalistiek stonden, is nu opgesplitst onder de noemer ‘Weekend’. ‘De grootste verandering betreft het eerste katern. Dat veranderde altijd halverwege van gedaante: voorin speelden we in op de actualiteit van de voorbije week en achterin namen we de ruimte voor onder meer interviews, reportages en achtergrond’, schrijft hoofdredacteur René Moerland. ‘Dat tweede deel krijgt een eigen katern: Weekend.’

Dit nieuwe katern is volgens de hoofdredacteur ‘dé plek voor achtergrond, verdieping, interviews, eigen onderzoek, de beste fotografie en de verhalen die misschien niets met het nieuws te maken hebben, maar wel uw weekend leuker kunnen maken’.

Ook zijn andere katernen van de weekendkrant vernieuwd of anders ingedeeld. Zo verdwijnt het Sportkatern en ‘landen’ de sportberichten voorin het nieuwskatern of elders in de weekendbijlage van de krant. De bijlage Leven het Weekend heet nu gewoon Leven.

Ook nieuw is dat er in de inhoudsopgave van de krant een zin staat, zonder dat erbij wordt uitgelegd waar deze zin precies te vinden is in de krant. ‘U kunt er een zoekspelletje van maken, de zin tijdens het lezen toevallig tegenkomen – of gewoon opmerken wat hij ‘doet’ als u ’m buiten z’n context aantreft’, aldus de hoofdredacteur.

Bekijk meer van

René Moerland print NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.