word studentlid

— dinsdag 12 april 2011, 14:44

De Tegels 2010

Laatste wijziging: 14 april 2011, 16:47

Maria Mok en Meral Uslu hebben voor de televisiedocumentaire Longstay, verborgen levenslang voor tbs’ers van NCRV Dokument, de Gouden Tegel gekregen en de Tegel voor beste achtergrond in de categorie televisie. De prijzen voor de beste journalistieke producties van 2010 werden maandagavond uitgereikt tijdens het Feest voor de Journalistiek in Den Haag. In de categorie “print achtergrond” werd een portret van de Damschreeuwer van Sander Donkers en Robert van de Griend van Vrij Nederland bekroond met een Tegel.

Volkskrantjournalisten Merijn Rengers en Ianthe Sahadat wonnen in de categorie print nieuws met hun onthullingen over Hogeschool Inholland. Onderzoeksjournalisten Joep Dohmen van NRC Handelsblad en Robert Chesal van Radio Nederland Wereldomroep kregen de speciale H.J.A. Hofland Tegel voor hun onderzoek naar seksueel misbruik in de katholieke kerk. De parlementaire redactie van de NOS kreeg een Tegel in de categorie televisie nieuws voor de primeur ‘de brief van Ab Klink’ ten tijde van de kabinetsformatie. In deze brief legde CDA-onderhandelaar Klink aan zijn fractiegenoten uit dat hij bij nader inzien toch niet wilde samenwerken met de PVV. Het onderzoeksprogramma Argos (VPRO/VARA) viel maandagavond tweemaal in de prijzen, in de radiocategorieën nieuws en achtergrond. Radiomaakster Ellen van den Berg kreeg een Tegel voor haar Argos-reportage over kindermishandeling. Met een uitzending over de opkomst en de ondergang van het Nationaal Historisch Museum won Argos ook in de categorie achtergrond. Radiomakers Gerard Leenders, Irene Houthuijs en Kees van den Bosch spraken voor deze bekroonde reconstructie met de hoofdrolspelers. In de categorie online won de redactie van Metropolis. Marcia Nieuwenhuis van dagblad De Pers won de F.W. Sijthoff Tegel voor journalistiek talent.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.