— maandag 15 juni 2020, 14:20 | 0 reacties, praat mee

NPO Start plaatst disclaimer bij serie Little Britain

David Walliams en Matt Lucas - © Felix Clay / Eyevine

NPO Start heeft een disclaimer geplaatst bij de serie Little Britain. De serie kwam afgelopen week in het Verenigd Koninkrijk onder vuur te liggen omdat er blackface-sketches in voorkomen.

De streamingdienst van de publieke omroep waarschuwt in het bericht op de site voor vooroordelen en stereotyperingen in de BBC-serie met satirische sketches. “Little Britain is gemaakt in 2003 als product van zijn tijd” aldus het bericht. “De serie bevat satirische sketches die drijven op vooroordelen en stereotyperingen met betrekking tot ras en seksuele geaardheid op een manier die mogelijk niet meer past in de wereld van vandaag.”

De NPO zegt daarin ook dat het met de VPRO, die de serie op televisie uitzendt, en andere omroepen gaat onderzoeken ‘hoe moet worden omgegaan met volgens huidige maatstaven ongepaste inhoud binnen het audiovisuele erfgoed en dan in het bijzonder rond het genre satire’.

De Little Britain-acteurs Matt Lucas en David Walliams hebben zaterdag op Twitter opnieuw hun excuses aangeboden voor het spelen van rollen met zwart geschminkt gezicht in de satirische serie.

Lees ook:
Little Britain van Britse streamingplatforms; politieseries en oude films ook ter discussie (10 juni 2020)

 

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.