— woensdag 9 juli 2008, 09:06

EO ‘baalt’ van geschrapt Omega TV

De Evangelische Omroep (EO) is de eerste omroep die publiek betreurt dat het een van de eigen digitale themakanalen moet schrappen. De NPO besloot op dinsdag om vijf themakanalen te staken en de vrijgekomen gelden in nieuwe programma's te willen steken. Het religieuze 'Omega TV' verdwijnt en EO-directeur Arjan Lock "baalt ontzettend" dat de EO in 2009 geen zelfstandige plek meer heeft binnen de waaier van NPO-themakanalen. Zonder exacte cijfers te noemen zegt Lock dat het kijkersaantal van Omega TV "flink in de lift zat". Om het verlies van de zender te compenseren gaat de EO een dienst voor video-on-demand opzetten, waar de Omega-kijker terecht kan. Lock ziet "voldoende mogelijkheden om een brede groep kijkers te blijven voorzien van verdiepende programma's rondom het christelijk geloof", ook nu Omega TV zal worden gestaakt.

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.