— maandag 2 maart 2009, 10:10 | 1 reactie, praat mee

‘Meer geld voor dag-tv NPO’

De NPO moet opgedragen worden meer geld uit te geven voor televisie overdag. CDA-woordvoerder Joop Atsma heeft dat aan minister Plasterk (Media) gevraagd, met het oog op de behandeling van de erkenningenwet. Atsma wil dat in die wet de status van dag-tv wordt vastgelegd. Volgens Atsma probeert de publieke omroep vooral in de avonduren te scoren. Daarom gaat het grootste deel van het budget ook naar uitzendingen in die uren. Volgens KRO-directievoorzitter Koen Becking in De Telegraaf krijgt de KRO voor het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland maar een fractie (20 procent) van het budget dat de NPO beschikbaar stelt aan de VARA voor De Wereld Draait Door. Volgens Becking heeft zijn show geen prioriteit voor de NPO, omdat de kijkcijfers van dagtelevisie niet meetellen voor het bepalen van marktaandelen.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

1 reactie

bertha, 11 april 2009, 10:49

klopt het dat jullie de beslissing nemen over de uitzendtijd van sesamstraat als dit zo is mag ik dan vragen om de oude uitzendtijd terug terug te draaien naar half zeven aub denk aan de kinderen en aan de ouders

hartelijke dank

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.