— woensdag 7 juni 2017, 13:05 | 0 reacties, praat mee

NPO: geen uitzonderingen meer bij topsalarissen

Jan Willem van Hofwegen / NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakt vanaf nu geen uitzonderingen meer op het beloningsbeleid voor presentatoren. Als norm geldt nu het plafond van 181.000 euro per jaar. Lopende contracten zullen niet worden opengebroken, wat betekent dat grootverdieners ('speciaal talent' in NPO-termen) voorlopig geen forse reducties tegemoet hoeven zien.

Vorige maand meldde NRC dat er bij de de NPO 35 grootverdieners (dat wil zeggen, meer dan een ministersalaris, red.) zijn. Uitschieters zijn presentatoren als Mathijs van Nieuwkerk, die jaarlijks zo’n 580.000 euro ontvangt.

De NPO zegt dat het einde aan uitzonderingen het beloningsbeleid transparant maakt: “De publieke omroep bleef in 2016 met vijf uitzonderingen onder dit maximum van acht. Dit past in een dalende trend: in 2009 bedroeg het aantal uitzonderingen nog 17. Door de versobering gaat het aantal uitzonderingen op termijn naar nul.”

Doordat er niet in lopende contracten wordt ingegrepen, zal het “wel enige tijd duren” voor het zover is. Het stapelen van contracten is ook niet langer toegestaan, als dat leidt tot een inkomen dat boven de nieuwe maximumbeloning ligt. Dat was mogelijk als een presentator door meerdere omroepen worden ingehuurd. Meer bij Nederlandse Publieke Omroep

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.