— dinsdag 1 december 2020, 15:35 | 0 reacties, praat mee

Het NPO-fonds komt met nieuwe talentenregelingen

Het NPO-fonds heeft een aantal nieuwe talentenregelingen ontwikkeld. Deze regelingen gaan in 2021 van start en komen in de plaats van KORT! en De Straat.

De zogenoemde Serieregeling-scenario (webdrama) is de eerste talentregeling waarbij jonge makers, in teams, series kunnen gaan ontwikkelen. Daarmee komt het fonds volgens de NPO tegemoet aan “een breed gedragen wens en uitgesproken noodzaak” om in te zetten op scenario-ontwikkeling voor dramaseries.

Verder komt er een 3LAB kort ter ondersteuning van korte non-fictie- en fictiefilms, een Onderzoeksregeling voor documentaire- en dramatalent dat al wat langer aan de weg timmert. Een regeling voor mid-length fictiefilms volgt in 2022.

De nieuwe regelingen zijn een uitkomst van gesprekken die het NPO-fonds met de mediasector, de publieke omroepen en de NPO hebben gevoerd. Meer bij Spreekbuis

Bekijk meer van

NPO-fonds NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.