banner festival 23

— woensdag 15 september 2021, 10:25 | 0 reacties, praat mee

Shula Rijxman wil klimaatprogramma bij publieke omroep

© Michel Schnater

Shula Rijxman wil dat er een regelmatig terugkerend klimaatprogramma bij de publieke omroep komt, schrijft het AD. De scheidend NPO-baas deed die uitspraak gisteren op het Cross Media Congres in Amsterdam. Ze hoopt dat er op deze manier structureel aandacht aan onderwerpen als duurzaamheid en klimaat besteed kan worden. Laatste wijziging: 15 september 2021, 11:36

Het is niet de bedoeling dat het programma, dat bijvoorbeeld in de vorm van een journaal zou kunnen worden gemaakt, alleen maar de penibele situatie van het klimaat illustreert. Rijxman wil dat het programma ook waarheden en onwaarheden over het klimaat aankaart. Hierbij wordt dan met name gedoeld op nepnieuws en niet-feitelijke onderzoeken.

De NPO mag als overkoepelende organisatie geen vorm geven aan de inhoud van programma’s, maar de raad van bestuur roept publieke omroepen op om met een voorstel voor een klimaatjournaal te komen. Volgens Rijxman is het thema zo belangrijk dat het structurele aandacht verdient. “Informeren is een belangrijke taak van de NPO,” aldus de voorzitter.

Het klimaatjournaal stuit online al wel op kritiek, nog voordat het van de grond is gekomen. Op social media is het klimaatjournaal al omgedoopt tot het ‘doemjournaal’, schrijft De Telegraaf.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.