Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 4 december 2019, 09:13 | 0 reacties, praat mee

NOS wijst verslaggever Theo Verbruggen de deur

Theo Verbruggen aan het werk. De samenwerking met de NOS eindigt deze maand. | Peter Hilz / Hollandse Hoogte

De NOS verbreekt met ingang van volgend jaar de samenwerking met verslaggever Theo Verbruggen, die 25 jaar voor de omroep werkte. "Het voelt nog onwerkelijk", schrijft Verbruggen op zijn persoonlijke site over het onvrijwillige vertrek.

Dat de samenwerking zo abrupt kan eindigen komt omdat Verbruggen al die tijd als freelancer is ingehuurd. “Ik ben daar 25 jaar freelance verslaggever geweest dat is natuurlijk ook uitzonderlijk. Ik was de enige televisieverslaggever die op die basis werkte.  Overal geweest, veel gezien, veel ontmoet. Prachtige periode”, blikt Verbruggen terug.

De leiding van de NOS zou het ruime aanbod van andere verslaggevers in de organisatie een kans willen geven. “Vanaf 1 januari werk ik niet meer voor radio en televisie. Het voelt nog onwerkelijk”, aldus Verbruggen.

Hoewel hij een terugkeer naar radio en televisie niet uitsluit, wil Verbruggen zich nu eerst richten op werk als dagvoorzitter en mediatrainer: “Na zoveel mensen geïnterviewd te hebben weet ik nu wel hoe je beter met de pers om kunt gaan.”

Verbruggen: “Het zal wennen zijn om de dagelijkse mediahectiek en de bijkomende adrenaline te missen. Er is niets heerlijkers dan s ‘ochtends niet te weten waar je die dag eindigt. Dan wordt je werk ook nog eens door een miljoenenpubliek die avond bekeken” Meer op de persoonlijke site van Theo Verbruggen

Bekijk meer van

Theo Verbruggen NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.