— donderdag 28 januari 2016, 10:30 | 0 reacties, praat mee

NOS start met speciale regio-uitzendingen

ANP/ Robin van Lonkhuijsen /

De NOS Journaals worden vanaf 15 februari uitgebreid met bijdragen van de regionale omroepen, schrijft het AD op basis van een interne mailwisseling. De speciale uitzendingen zullen iedere werkdag om 12.00 en 15.00 uur te zien zijn bij de NOS en op de regionale omroepen.

De langere nieuwsuitzendingen gaan een kwartier duren. Het format is vergelijkbaar met de uitzending van 13.00 uur, waar een mini-sportjournaal in zit. In de uitzending wordt ongeveer vijf minuten regionieuws vertoond, samengesteld vanuit het aanbod van alle regiozenders. Dat deel van journaal krijgt net als het sportnieuws een eigen presentator. Op 1 februari beginnen de proefuitzendingen.

De NOS en stichting ROOS, het samenwerkingsverband van 13 regionale publieke omroepen, kwamen in oktober al met het nieuws dat er plannen zijn om de speciale nieuwsuitzendingen te realiseren. Jack de Vries, voorzitter van stichting ROOS, is blij met de uitzendingen, zegt hij in het AD. ‘’Dit is dé manier om regionaal nieuws bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.’’ De NOS wil nog niet reageren en komt volgende week met meer informatie.

Bekijk meer van

NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.