PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 28 januari 2016, 10:30 | 0 reacties, praat mee

NOS start met speciale regio-uitzendingen

ANP/ Robin van Lonkhuijsen /

De NOS Journaals worden vanaf 15 februari uitgebreid met bijdragen van de regionale omroepen, schrijft het AD op basis van een interne mailwisseling. De speciale uitzendingen zullen iedere werkdag om 12.00 en 15.00 uur te zien zijn bij de NOS en op de regionale omroepen. Laatste wijziging: 28 januari 2016, 11:04

De langere nieuwsuitzendingen gaan een kwartier duren. Het format is vergelijkbaar met de uitzending van 13.00 uur, waar een mini-sportjournaal in zit. In de uitzending wordt ongeveer vijf minuten regionieuws vertoond, samengesteld vanuit het aanbod van alle regiozenders. Dat deel van journaal krijgt net als het sportnieuws een eigen presentator. Op 1 februari beginnen de proefuitzendingen.

De NOS en stichting ROOS, het samenwerkingsverband van 13 regionale publieke omroepen, kwamen in oktober al met het nieuws dat er plannen zijn om de speciale nieuwsuitzendingen te realiseren. Jack de Vries, voorzitter van stichting ROOS, is blij met de uitzendingen, zegt hij in het AD. ‘’Dit is dé manier om regionaal nieuws bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.’’ De NOS wil nog niet reageren en komt volgende week met meer informatie.

Bekijk meer van

NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.