persveilig seminar

— vrijdag 5 januari 2018, 11:06 | 0 reacties, praat mee

‘NOS heeft miljoenen over voor uitzenden voetbalwedstrijden Nederlands elftal’

© Koen de Weel / ANP

De NOS zou volgens De Telegraaf miljoenen over hebben om de komende vier jaar de wedstrijden van het Nederlands elftal te mogen uitzenden. Laatste wijziging: 5 januari 2018, 11:10

Tot een akkoord is het nog niet gekomen, maar de Europese voetbalbond UEFA bevestigt dat er gepraat wordt. Een eerdere veiling van de rechten liep in 2016 nog op niets uit, omdat er in de ogen van de UEFA te weinig werd geboden. Drie ingewijden stellen dat de NOS nu alsnog zo’n 900.000 euro per wedstrijd wil betalen.

Volgens kenners is dat zwaar verliesgevend. Er zou niet meer dan 400.000 euro aan reclame-inkomsten per wedstrijd binnenkomen.

“Het genoemde bedrag klopt sowieso niet”, vertelt hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. Of het dan hoger is of lager, wil hij niet zeggen. De omroep gaat verder niet in op vragen over het bod omdat ze de onderhandelingen over de rechten niet wil schaden. Meer bij De Telegraaf I | Telegraaf II (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.