— donderdag 28 mei 2015, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Proefproject NOS met regionieuws

De ochtend- en middagjournaals van de NOS op NPO 1 worden vanaf 15 juni uitgebreid met een blok regionaal nieuws. Dat heeft NOS-directeur Jan de Jong bekendgemaakt. Het betreft hier nog een proef. Een weeklang wordt elk bulletin in de ochtend en middag afgesloten met een overzicht van 'het beste uit de regio'.

Dit segment heeft een aparte nieuwslezer die aanschuift in de studio. Wie is nog onbekend. De journaals duren dan 20 minuten tot een half uur in plaats van de gebruikelijke 10 minuten. De Jong hoopt dat het experiment straks structureel wordt doorgevoerd. “We kijken eerst of deze week de toets der kritiek kan doorstaan’‘.

Een andere verandering die wordt doorgevoerd is dat NPO 3 meer sport gaat uitzenden. De publieke omroep denkt dat de zender zo meer jongeren aantrekt. Onder meer het komende WK Beachvolleybal en het EK Atletiek worden straks neergezet als grote sportevenementen met veel live registraties. Meer bij het AD

Bekijk meer van

NOS Journaal NOS Jan de Jong

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.