Smartocto userneeds

— maandag 7 februari 2022, 15:36 | 0 reacties, praat mee

NOS en IOC spreken over wegtrekken verslaggever Den Daas: ‘Zand erover’

Openingsceremonie Olympische Spelen in China - © Yonhap

UPDATE De NOS heeft contact gehad met het internationaal olympisch comité IOC over het voorvalt vrijdag met Sjoerd den Daas, waarbij de correspondent in een live-uitzending uit beeld werd getrokken door een Chinese beveiliger, meldt de NOS desgevraagd aan Villamedia. Laatste wijziging: 8 februari 2022, 08:18

Maandag heeft hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Galauff gesproken met het hoofd Corporate Communications van het IOC, Christian Klaue, meldt de NOS. “De gezamenlijke conclusie was dat het wegtrekken van China-correspondent Sjoerd den Daas tijdens een live uitzending van het NOS Journaal een vervelend incident was en dat de communicatie daarna tussen NOS en IOC het gevolg was van een misverstand. Daarmee is voor de NOS en het IOC de zaak afgedaan. Zand erover.”

Het IOC liet zondag nog weten dat er meerdere gesprekken met de Nederlandse omroep zijn geweest over het het wegtrekken van de correspondent. Een woordvoerder van de NOS zei toen “benieuwd te zijn met wie dan”. “Noch de NOS-directie, noch de hoofdredacties Nieuws en Sport, noch de leiding van onze Olympische ploeg in Peking, noch onze correspondent zelf heeft iemand van het IOC over het incident van gisteren gesproken.” De NOS gaf toen van plan te zijn zelf contact op te nemen met het IOC.

Den Daas meldde eerder op Twitter dat er geen sprake is van een incident. “In de afgelopen weken zijn wij, net als meerdere buitenlandse collega’s, meermaals door de politie belemmerd of gestopt tijdens het doen van verslag van aan de Spelen gerelateerde onderwerpen”, zegt correspondent Den Daas. “Het incident van gisteravond staat dus niet op zichzelf, maar zelden gebeurt dit live in de uitzending.”

Meer bij de NOS / AD / NU.nl

Villamedia had eerder deze maand een gesprek met Sjoerd den Daas over zijn verslaggeving bij de Olympische Spelen voor de rubriek: De maand van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.