Smartocto userneeds

— maandag 1 februari 2021, 16:10 | 0 reacties, praat mee

China blokkeert NOS-apps en nieuwssites

EPA

China heeft alle online uitingsvormen van de NOS en actualiteitenrubriek Nieuwsuur geblokkeerd, inclusief de NOS-app en Teletekst. De blokkade zou al op 19 december zijn geïmplementeerd, meldt de NOS. Laatste wijziging: 1 februari 2021, 16:12

Een woordvoerder van de Chinese ambassade in Den Haag bevestigt dat de sites vanuit China onbereikbaar zijn gemaakt. Een formele bevestiging van de blokkade blijft evenwel uit. Ook is onduidelijk waarom de blokkade is ingesteld.

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff zegt zich tegen elke vorm van censuur te verzetten en hoopt op spoedig herstel van de toegang tot sites en apps.

China blokkeert diverse Westerse sites: naast nieuwssites als Guardian en New York Times zijn ook online encyclopedie Wikipedia ontoegankelijk. De autoriteiten treden op tegen kritische Chinese internetgebruikers, zelfs als hun berichten binnen China niet eens te lezen zijn.

In 2014 werd de site van dagblad Trouw geblokkeerd, na publicatie over corruptie in de Chinese communistische partij. De NOS meldt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de blokkade bij de Chinese autoriteiten heeft aangekaart. Meer bij NOS

Bekijk meer van

NOS Marcel Gelauff China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.