— maandag 1 februari 2021, 16:10 | 0 reacties, praat mee

China blokkeert NOS-apps en nieuwssites

EPA

China heeft alle online uitingsvormen van de NOS en actualiteitenrubriek Nieuwsuur geblokkeerd, inclusief de NOS-app en Teletekst. De blokkade zou al op 19 december zijn geïmplementeerd, meldt de NOS.

Een woordvoerder van de Chinese ambassade in Den Haag bevestigt dat de sites vanuit China onbereikbaar zijn gemaakt. Een formele bevestiging van de blokkade blijft evenwel uit. Ook is onduidelijk waarom de blokkade is ingesteld.

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff zegt zich tegen elke vorm van censuur te verzetten en hoopt op spoedig herstel van de toegang tot sites en apps.

China blokkeert diverse Westerse sites: naast nieuwssites als Guardian en New York Times zijn ook online encyclopedie Wikipedia ontoegankelijk. De autoriteiten treden op tegen kritische Chinese internetgebruikers, zelfs als hun berichten binnen China niet eens te lezen zijn.

In 2014 werd de site van dagblad Trouw geblokkeerd, na publicatie over corruptie in de Chinese communistische partij. De NOS meldt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de blokkade bij de Chinese autoriteiten heeft aangekaart. Meer bij NOS

Bekijk meer van

NOS Marcel Gelauff China

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.