persveilig seminar

— maandag 13 september 2021, 12:41 | 0 reacties, praat mee

Goos de Boer aan de slag voor NOS en regionale omroepen

© Bureau Regio

Onderzoeksjournalist Goos de Boer gaat de samenwerking tussen de NOS en de 13 regionale omroepen op het gebied van onderzoeksjournalistiek verder uitbouwen. De NOS en de regionale omroepen werken al samen, maar met de komst van De Boer willen de omroepen de krachten nog meer bundelen. Laatste wijziging: 13 september 2021, 17:27

Naast coördinatie van onderzoeksprojecten, zal hij ook nieuwsverhalen die zowel voor de regio als landelijk relevant en urgent zijn, gaan initiëren. De Boer gaat vanaf oktober in zowel Hilversum als de regio’s aan de slag.

De Boer heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met het stimuleren van de onderzoeksjournalistiek bij verscheidene noordoostelijke omroepen. Daarvoor was hij onder meer onderzoeksjournalist bij RTV Noord. “Journalisten in de regio leveren door de sterke groei van online de klok rond nieuws. Het is best lastig om dat te combineren met onderzoeksjournalistiek, maar in deze tijden van versnippering o zo belangrijk. Door het samen te doen hebben we het bij deze omroepen toch goed van de grond gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat een bundeling van de krachten op landelijk gebied eenzelfde effect zal hebben”, aldus De Boer in een persbericht.

Hoofdredacteur van Bureau Regio, Matthijs Nieuwenhuis is blij met zijn komst. “Als we intensief samenwerken aan gedegen onderzoek kunnen we onze publieke taak nog beter invullen. Door gebruik te maken van een combinatie van landelijke en regionale kennis kan een enorme onderzoekspotentie benut worden en vergroten we de slagkracht van de regionale/landelijke onderzoeksjournalistiek. Dit is relevant, omdat de controlerende taak van de journalistiek van groot maatschappelijk belang is.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Dit is het soort samenwerking dat ik voorsta: begin vanuit de verhalen, sla de handen op journalistiek gebied ineen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.