— vrijdag 25 juni 2021, 10:10 | 0 reacties, praat mee

NOS-directeur Gerard Timmer stoorde zich aan ‘meningencircus’ in talkshows

NOS-directeur Gerard Timmer - © Annemieke van der Togt

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, stoorde zich het afgelopen jaar aan de manier waarop talkshows de corona-pandemie belichtten. “De vorm van de talkshows is aan inflatie onderhevig. Het is één groot meningencircus geworden, waarbij vaak ook de uiterste opvattingen worden gedeeld.” Laatste wijziging: 25 juni 2021, 10:13

Dat zegt Timmer tegen het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat je met feiten, context en duiding over Covid dichter tegen je publieke taak aanzit, dan met het geven van een veelvoud aan meningen. Iedereen aan tafel kan nu iets over het virus zeggen, zonder viroloog te zijn. Schoenmaker blijf bij je leest, zeker in een tijd dat het erom spant.”

De omroepbaas denkt dat het meningencircus in de talkshows mogelijk het land meer heeft verdeeld. In het interview gaat hij ook in op de intimidatie en agressie waar NOS-verslaggevers het afgelopen jaar mee te maken kregen. “Het leek in eerste instantie dat de boosheid zich vooral richtte op de NOS. Door maandelijks live persconferenties uit te zenden, was de weg naar de ‘boodschapper’ van slecht nieuws vrij gemakkelijk te vinden. Maar later zagen we dat de demonstraties zich ook verplaatsten naar andere plekken waar grote journalistieke bedrijven zitten.”

Bekijk meer van

NOS Gerard Timmer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.