training eu starters

— maandag 3 juni 2019, 08:35 | 0 reacties, praat mee

NOS-Directeur Timmer klaar met ‘gedoe’ over publieke omroep

Regieruimte bij de NOS - © Lex van Lieshout / ANP

Gerard Timmer, sinds vorig jaar directeur van de NOS, maakt duidelijk dat hij een beetje klaar is met gezeur en geklaag over de publieke omroep. Laatste wijziging: 3 juni 2019, 08:40

In een interview met Het Parool zegt hij dat er alleen maar issues uit Hilversum komen. “Te weinig geld, te dure programma’s, presentatoren die te veel verdienen. Allemaal ­gedoe. Laten we nou eens tonen dat we als publieke omroep van betekenis zijn. Laten we een verhaal afsteken dat energie geeft in plaats van energie zuigt.”

Op de vraag of Timmer zich soms de nationale boksbal voelt antwoordt hij: “We zijn publiek gefinancierd, we zijn altijd overal. Dus ik begrijp dat mensen een opvatting over ons hebben. Het bewijst dat de NOS ertoe doet, dat we relevant zijn.”

Angst dat de NOS aan relevantie inboet heeft de directeur niet. “Laten we eens ophouden over angsten! Ik zit helemaal niet in die groef. Natuurlijk moeten we ons wapenen tegen mondiale techspelers, natuurlijk zouden extra bezuinigingen slecht zijn, maar laten we nadenken hoe we journalistiek beter kunnen samenwerken, hoe we ons mét elkaar kunnen aanpassen aan het veranderende medialandschap. Dat zijn de uitdagingen waar we voor staan. De toekomst van de journalistiek ligt in de samenwerking: lokaal, regionaal en privaat.”

Bekijk meer van

NOS Gerard Timmer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.