website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NOS-Directeur Timmer klaar met ‘gedoe’ over publieke omroep

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in omroep op maandag 3 juni 2019, 08:35

Regieruimte bij de NOS

Regieruimte bij de NOS - © Lex van Lieshout / ANP

Nieuws Gerard Timmer, sinds vorig jaar directeur van de NOS, maakt duidelijk dat hij een beetje klaar is met gezeur en geklaag over de publieke omroep.

In een interview met Het Parool zegt hij dat er alleen maar issues uit Hilversum komen. “Te weinig geld, te dure programma’s, presentatoren die te veel verdienen. Allemaal ­gedoe. Laten we nou eens tonen dat we als publieke omroep van betekenis zijn. Laten we een verhaal afsteken dat energie geeft in plaats van energie zuigt.”

Op de vraag of Timmer zich soms de nationale boksbal voelt antwoordt hij: “We zijn publiek gefinancierd, we zijn altijd overal. Dus ik begrijp dat mensen een opvatting over ons hebben. Het bewijst dat de NOS ertoe doet, dat we relevant zijn.”

Angst dat de NOS aan relevantie inboet heeft de directeur niet. “Laten we eens ophouden over angsten! Ik zit helemaal niet in die groef. Natuurlijk moeten we ons wapenen tegen mondiale techspelers, natuurlijk zouden extra bezuinigingen slecht zijn, maar laten we nadenken hoe we journalistiek beter kunnen samenwerken, hoe we ons mét elkaar kunnen aanpassen aan het veranderende medialandschap. Dat zijn de uitdagingen waar we voor staan. De toekomst van de journalistiek ligt in de samenwerking: lokaal, regionaal en privaat.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.