training eu starters

— maandag 31 augustus 2020, 12:07 | 0 reacties, praat mee

Noorse krant Barents Observer vecht blokkade aan bij Russisch Hooggerechtshof

De Noorse nieuwssite Barents Observer gaat bij het Russische Hooggerechtshof in beroep tegen een besluit van de Russische toezichthouder Roskomnadzor om de site binnen Rusland te blokkeren. Vorige week werd een beroep verworpen door een lagere rechtbank in Moskou. Laatste wijziging: 31 augustus 2020, 12:09

Hoofdredacteur Thomas Nilsen stelt dat zijn uitgave niets fout heeft gedaan: “Het enige wat in deze zaak verkeerd is, betreft de blokkade van de Barents Observer voor onze Russische lezers.”

De site werd in Rusland geblokkeerd in februari 2019, toen de online krant een interview met een man publiceerde over diens worsteling met zijn homoseksualiteit. Hij vertelde daarin onder meer over de mentale belasting van die strijd en zijn twee pogingen tot zelfdoding.

Volgens toezichthouder Roskomnadzor verheerlijkte het artikel zelfdoding. Uitgever Atle Staalesen wijst erop dat in het artikel overleven juist centraal staat. De man in kwestie is nu gelukkig en helpt anderen die vanwege hun seksualiteit in geestelijke nood verkeren.

De krant uit Kirkenes -in het uiterste noorden van Noorwegen - bestaat al 17 jaar en publiceert stukken in het Engels en Russisch. Meer bij de Barents Observer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.