basis naar compleet

— dinsdag 9 maart 2021, 15:56 | 0 reacties, praat mee

Rusland sleept sociale mediaplatforms voor de rechter vanwege Navalny-protesten

Verboden demonstratie in St. Petersburg voor Aleksej Navalny in januari - © Peter Kovalev / TASS

De Russische toezichthouder Roskomnadzor sleept sociale mediaplatforms voor de rechter vanwege 'administratieve overtredingen'.

Onder andere Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, Telegram en YouTube worden verdacht van het niet (tijdig) verwijderen van informatie die minderjarigen verleidt tot onrechtmatige activiteiten, zoals deelname aan niet-goedgekeurde openbare evenementen,” aldus Roskomnadzor bij Interfax.

In januari demonstreerden tienduizenden mensen verspreid over tientallen Russische steden voor de vrijlating van oppositieleider Alexei Navalny. De protesten waren verboden en de politie trad hard op. Duizenden mensen werden gearresteerd. De Russische politie en mediawaakhond hebben toen ook meerdere journalisten, nieuwsmedia en sociale mediaplatforms gewaarschuwd om geen verslag te doen van de protesten.

Als blijkt dat de bedrijven inderdaad de regels hebben overtreden, kunnen ze een boete tussen van ongeveer 9.000 tot 45.000 euro krijgen. Meer bij NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.