training eu starters

— donderdag 11 mei 2023, 11:32 | 0 reacties, praat mee

Nominaties Zilveren Nipkowschijf bekend, ereprijs Even tot hier

Niels van der Laan en Jeroen Woe bij het Gouden Televizier-Ring Gala 2022. - © Mischa Schoemaker/ANP

De documentaire De jurk en het scheepswrak (NTR), de VPRO-serie Onze man bij de Taliban en de dramaserie Rampvlucht (KRO-NCRV) zijn dit jaar genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. De nominaties voor de prestigieuze televisieprijs werden woensdagavond bekendgemaakt door de jury in de talkshow Jinek. De Ere Zilveren Nipkowschijf gaat dit jaar naar het satirische programma Even tot hier van Niels van der Laan en Jeroen Woe. Laatste wijziging: 11 mei 2023, 11:34

Volgens de jury maken Van der Laan en Woe “lastige onderwerpen toegankelijk voor een breed publiek en mixen zij die vervolgens handig met andere grappen over alles en iedereen”. De twee komieken zijn “in hun negende seizoen in hun beste vorm tot nu toe”. Vorig jaar won Even tot hier de Gouden Televizier-Ring.

Dit jaar is de speciale vermelding voor Raven van Dorst, die volgens de jury als “ontwapenende, overrompelende televisiepersoonlijkheid” bij gasten op de boerderij onthullingen “briljant” loskrijgt. Ook is Van Dorst in de spelshow Wie van de Drie? van SBS6 “een welkom panellid met prikkelende opmerkingen”.

De Zilveren Nipkowschijf is bestemd voor het beste tv-programma of de beste tv-maker. De uitreiking ervan vindt plaats op 15 juni, wanneer ook de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker wordt uitgereikt.

Vorig jaar won het onlineprogramma BOOS van Tim Hofman de prijs met de uitzending over de misstanden achter de schermen van The Voice of Holland. Paul Witteman won de Ere Zilveren Nipkowschijf en een speciale vermelding was er voor de makers van het Eurovisie Songfestival 2021.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.