word studentlid

— maandag 27 november 2017, 09:36 | 0 reacties, praat mee

Nominaties Big Brother Awards Expertprijs 2017 bekend

Nominaties Big Brother Awards Expertprijs 2017 bekend

De Belastingdienst, Focum en Translink zijn genomineerd voor de Big Brother Awards Expertprijs. Eerder al werden al de genomineerden voor de publieksprijs bekendgemaakt. Laatste wijziging: 27 november 2017, 09:37

De Belastingdienst is genomineerd voor meerdere privacyschendingen. Van ongeoorloofd gebruik van de gegevens van snelwegcamera’s tot het schenden van de privacy ten behoeve van ‘innovatie’.

Focum heeft de top drie gehaald omdat ze als datahandelaars heel veel macht hebben, maar ze weigeren verantwoordelijkheid te nemen.

Translink heeft een nomiantie top zak omdat het verantwoordelijk is voor de privacybescherming van elke met het openbaar vervoer reizende Nederlander. Door ongeoorloofd reisgegevens van studenten met DUO te delen, schoot Translink dit jaar echt tekort.

De Big Brother Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar. De uitreiking wordt georganiseerd door Bits of Freedom, de Nederlandse organisatie die opkomt voor internetvrijheid.

De uitreiking van de Big Brother Awards is op 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.