word actief nvj klein

— woensdag 25 mei 2016, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Nóg twee journalisten verdwenen in Colombia

Het dorpje El Tarra, waar de journalisten verdwenen | EPA

Twee verslaggevers voor een Colombiaanse tv-zender die waren afgereisd om verslag te doen van de vermiste en vermoedelijk ontvoerde Spaanse journaliste Salud Hernández-Mora, zijn nu zelf verdwenen. Vermoed wordt dat ook zij door guerrilla-groepen of misschien een van de drugsbendes die in de regio Catatumbo actief zijn. Laatste wijziging: 26 mei 2016, 13:40

Verslaggever Diego D’Pablos en cameraman Carlos Melo werden zaterdag voor het laatst gezien in het stadje El Tarra, aldus werkgever RCN TV uit Bogotá.

Dat de twee mogelijk door een rebellengroep zijn ontvoerd werd maandag bevestigd door correspondent Diego Velosa, die zelf enkele uren werd vastgehouden. De groep journalisten die door het ‘Nationale Bevrijdingsleger’ werden vastgehouden, werden beschuldigd van spionage. Toen ze uiteindelijk vrij werden gelaten, lieten de strijders weten dat ze de journalisten van RCN TV vasthielden.

Een politiewoordvoerder in de Catatumbo-regio zegt dat het moeilijk te zeggen is wie de de Spaanse journaliste en de Colombiaanse collega’s in handen heeft. Pogingen van de Colombiaanse overheid om meer informatie over het lot van Hernández-Mora los te krijgen, zijn voorlopig zonder resultaat.

Bekijk meer van

Colombia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.