— zaterdag 23 september 2023, 07:37 | 0 reacties, praat mee

Nog geen deal tussen stakende schrijvers en Hollywoodstudio’s

Het is voor het eerst in vijftien jaar tijd dat de scenarioschrijvers massaal staken. Zelfs als de schrijvers instemmen met een overeenkomst, zou de staking van de acteurs voortduren. Voor zover bekend zijn er recentelijk geen onderhandelingsgesprekken gevoerd tussen de studio's en de acteursbond. - © ANP / Rex Shuttertock

De Amerikaanse schrijversvakbond Writers Guild of America (WGA) en vertegenwoordigers van de grootste Hollywood-studio's hebben vrijdag verder onderhandeld. Eind vrijdag, inmiddels de 144ste dag van de staking, werd er nog geen overeenkomst aangekondigd. Bazen van The Walt Disney Company, Netflix en andere grote producenten waren voor de derde dag op rij bij de onderhandelingen aanwezig. Laatste wijziging: 23 september 2023, 07:50

De ruim 11.000 scenarioschrijvers die bij deze organisatie zijn aangesloten zijn sinds begin mei in staking. Zij eisen onder meer betere beloningen en regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie. Half juli legden ook acteurs van SAG-AFTRA het werk neer.

SAG-AFTRA is de vakbond waarbij zo’n 160.000 televisie- en filmpersoonlijkheden zijn aangesloten. Opnames van veel films en series liggen al enige tijd stil door de schrijvers- en acteursstakingen.

Het is voor het eerst in vijftien jaar tijd dat de scenarioschrijvers massaal staken. Zelfs als de schrijvers instemmen met een overeenkomst, zou de staking van de acteurs voortduren. Voor zover bekend zijn er recentelijk geen onderhandelingsgesprekken gevoerd tussen de studio’s en de acteursbond.

Bekijk meer van

Oscars Hollywood

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.