Nog even geen pensioen voor Makkie Mulder
Makkie Mulder (65) had eerder dit jaar al met pensioen gekund, maar deed het niet. Háár delicious., het culinaire maandblad waarvan ze vanaf dag 1 hoofdredacteur is, bestaat tien jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Met een jubileumuitgave, een boek, de lancering van een eigen productlijn bij Albert Heijn (jam), de opening van een delicious. shop-in-shop in tien nieuwe warenhuizen van Hudson’s Bay en een groot diner met delicious.-lezers. Mulder: ‘Ik wil dit jaar daarom heel graag afmaken.’
Een prachtige afsluiting van haar carrière in de bladenwereld, die bijna vier decennia beslaat, waarvan de laatste drieënhalf jaar bij New Skool Media. Ze begon als moderedacteur voor Libelle. Schopte het tot adjunct, en was hoofdredacteur van Knip Mode en vtwonen, voordat ze delicious. opstartte. Straks geeft ze het stokje door. Bij voorkeur aan een ‘energiek, innovatief en creatief iemand’ aan wie ze de liefde voor het merk door kan geven. Melancholiek doet ze daar niet over. ‘Het is goed dat er na tien jaar iemand anders komt aan wie ik deze fantastische redactie door kan geven. Dat is helemaal oké.’
Ze hoeft na haar pensioen ook niet zo nodig in de food-wereld actief te blijven. Het is tijd voor andere dingen. In april vertrekt ze voor een maand naar Parijs. Ze gaat varen op haar seventies motorboot naar Zuid-Frankrijk. Alle musea bezoeken waar ze al haar hele leven naartoe wilde. Mooie bladen kopen.
Eén ding blijft: drie tot vier keer per week lekker uit eten. ‘Heb ik altijd gedaan’, lacht ze. ‘Als ik op vakantie ben zijn de belangrijkste vragen: waar gaan we ontbijten, lunchen en wijn met een hapje halen? Altijd op zoek naar mooie adressen, waar ik ook ben.’ En anders kookt ze zelf. Uit zo’n mooie, glimmende delicious. natuurlijk. ‘Het merk stretchen in allerlei vormen en toevoegingen is één van de leukste dingen die ik heb gedaan. Maar wat ik heel erg fijn vind, is dat ik óók een printproduct heb kunnen maken. Dertien keer per jaar zo’n beauty in het schap.’
Praat mee