— vrijdag 22 april 2016, 11:01 | 0 reacties, praat mee

NNP-prijzen 2016 uitgereikt

Alle prijswinnaars op een rij. Foto: Vincent de Vries

Het redactieteam van BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws heeft donderdag de NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2016 gewonnen met de 17-delige serie: “Op weg naar de nieuwe gemeente”. De jury was bijzonder aangesproken door de sterke, a-politieke aanpak. In de serie staan mensen centraal, terwijl de vormgeving de serie alleen maar versterkt. Concluderend: een voorbeeld van goede journalistiek. Een perfect voorbeeld van hoe je zaken als deze in journalistieke zin aanpakt. Sterk, mooi, verfrissend.

Daarnaast werden de NNP-prijs voor de Nieuwsbladfotografie en de A.M. Banda-prijs uitgereikt. De winnende foto van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was van de hand van Stephan Tellier van Het Kontakt Lek en IJssel Oost met de foto van de doorkomst van de eerste etappe van de Tour de France in Haastrecht.

De A.M. Banda-prijs, de prijs voor het beste commerciële initiatief, ging naar dezelfde winnaar als in 2015: de Texelse Courant. Deze keer met het Texelse Courant Crossmedia Pakket, een samenwerking tussen het sales-team Texelse Courant en de redactie.

De NNP is de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia, waarbij zo’n 50 uitgeverijen zijn aangesloten.

Bekijk meer van

NNP Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.