banner festival 23

— vrijdag 13 april 2018, 12:03 | 0 reacties, praat mee

NNP-prijzen 2018 uitgereikt

L: Geurt Mouthaan en Carmen Timmer. Midden: Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman. R: Andre Verheul van Enter Media - © Vincent de Vries

Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman van Kijk op Bodegraven-Reeuwijk hebben de NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2018 gewonnen met een artikelserie 'Hoe werkt lokale politiek'. Laatste wijziging: 13 april 2018, 13:44

De jury vond het mooi om te zien hoe drie jonge redacteuren, met verschillende achtergronden, een serie artikelen maken over lokale politiek. Met trefzekere en heldere verhalen maakten zij de gemeentepolitiek ook voor jonge kiezers inzichtelijk. Complimenten waren er voor de opmaak, de samenwerking met RTV Bodegraven en in het bijzonder voor het crossmediale karakter van de serie.

Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman ontvingen de bijhorende trofee op de landelijke NNP-dag die donderdag 12 april werd gehouden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De andere genomineerden in deze categorie waren Britta Alink van Het Kontakt editie Bommelerwaard met het project ‘Warm Welkom’ en Wim Heijboer van de Eendrachtbode met krantenartikelen ‘4/5 mei’. Een eervolle vermelding ging naar Janneke Kok van Het Kontakt Edities met haar ‘Boerenserie’ en een tweede eervolle vermelding ging naar Jelle Bakker van Het Urkerland met ‘Hoop in tijden van Wanhoop’.

Daarnaast werden er nog twee prijzen uitgereikt. De winnende foto van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was voor Bastiaan Miché van Enter Media met de foto ‘woonboerderij gaat geheel in vlammen op’.

De A.M. Banda-prijs, de prijs voor het beste commerciële initiatief, ging naar het Kontakt Edities met Magazine Langs de Graaf. Het inzicht dat bij het groter worden van de gemeente er meer behoefte bestaat aan ‘lokaliteit’ is volgens de jury door Het Kontakt op goede wijze onderkend. 

De NNP is de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia, waarbij zo’n 40 uitgeverijen zijn aangesloten. Meer bij de NNP

Bekijk meer van

NNP Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.