persveilig seminar

— vrijdag 17 april 2015, 12:00 | 0 reacties, praat mee

NNP-prijs naar WeesperNieuws

Het redactieteam van WeesperNieuws heeft de NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2015 gewonnen met de verkiezing van de eerste ‘Weesper van het Jaar’. André Verheul, hoofdredacteur van WeesperNieuws, ontving de bijhorende trofee uit handen van juryvoorzitter dr. Lou Lichtenberg op de landelijke NNP-dag die donderdag 16 april werd gehouden in het Dolfinarium te Harderwijk. Laatste wijziging: 17 april 2015, 13:34

De jury sprak van een ‘blijmoedig onderwerp’ en oordeelde dat “het initiatief en de wijze waarop het in de krant en online werd gebracht ook in lezerskringen grote waardering ondervond. De krant kon hiermee tevens zijn positie als lokale autoriteit nog meer versterken. Kortom, een leuk initiatief waar iedereen blij van wordt en dat ook voor het profileren van de bindingsfunctie van andere lokale media inspirerend kan werken.”

Daarnaast werden de NNP-prijs voor de Nieuwsbladfotografie en de A.M. Banda-prijs uitgereikt. De winnende foto van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was van de hand van Hans Barten van De Maas&Waler met de bijzondere foto ‘Sint en Piet in zwaar weer’. Een eervolle vermelding ging naar Gemma van Winden-Tetteroo van De Schakel Midden-Delfland met een nieuwsfoto van een heftruck die moest worden gelicht uit de Gaag.

De A.M. Banda-prijs, de prijs voor het beste commerciële initiatief, ging naar de Texelse Courant met het project Sociaal Gezond & Fit. “In dit project zien we de zo geroemde samenwerking tussen commercie en redactie, die de adverteerder een duidelijke meerwaarde biedt”, aldus juryvoorzitter dr. Erik Ranzijn.

Bekijk meer van

Weesper Nieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.