banner festival 23

— woensdag 2 maart 2016, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Nieuwsuur wint TV Beeld voor Teevendeal

ANP

De Nederlandse televisievakprijs het TV Beeld voor Beste Actuele Programma is dit jaar toegekend naar Nieuwsuur voor de berichtgeving rond de zogeheten Teevendeal. De jury noemt de Teevendeal de scoop van het jaar - een mening die Villamedia deelt, toen het Bas Haan tot Journalist van het Jaar verkoos. Laatste wijziging: 2 maart 2016, 09:24

De jury prijst Haan en Nieuwsuur over de gedegen berichtgeving en de wijze waarop “een ingewikkeld dossier” begrijpelijk werd gebracht.

Hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de prijs, vooral omdat het volgens hem het belang van onderzoeksjournalistiek laat zien: “De Nieuwsuur-reportages toonden pijnlijk duidelijk aan hoe het ministerie van Justitie zaken probeerde te verdoezelen. Dit is precies waar goede journalistiek voor moet staan: zichtbaar maken wat verborgen moest blijven.”

De prijs wordt op 7 maart officieel uitgereikt, al kwam RTL-collega Frits Wester het nieuws op dinsdag al persoonlijk overbrengen.

Bekijk meer van

Nieuwsuur Bas Haan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.