basis naar compleet

— vrijdag 23 december 2022, 15:05 | 0 reacties, praat mee

Nieuwslezer Jo van Egmond stapt over van Radio 538 naar Radio 1 en gaat ‘5 Dagen’ presenteren

© Wim Kluvers

Jo van Egmond stapt over van Radio 538 naar NPO Radio 1. Daar zal ze vanaf 2 januari samen met Mirthe van der Drift het presentatieteam vormen van het radioprogramma 5 Dagen van de NTR. Van Egmond treedt formeel in dienst als presentator van PowNed. Laatste wijziging: 23 december 2022, 15:15

Het programma is iedere week vanaf een andere locatie in Nederland te horen. Met de gele NPO Radio 1-bus rijden ze door het land op zoek naar persoonlijke verhalen bij het nieuws. Jo van Egmond (PowNed) is de presentator in de bus, Mirthe van der Drift (NTR) de verslaggever ter plekke. Het duo is vier dagen per week te horen, op vrijdag neemt Ajouad El Miloudi het programma voor zijn rekening.

Jo van Egmond (1987) was vanaf 2017 nieuwslezer op Radio 538 en was eerder parlementair verslaggever voor Goedemorgen Nederland en redacteur en verslaggever voor AT5 en RTL Nieuws. Mirthe van der Drift (1993) was in de afgelopen jaren te horen als presentator van de programma’s Focus en De Nacht van op NPO Radio 1.

‘Wat een avontuur! Met een prachtige bus het land door om mensen ter plaatse te spreken op NPO Radio 1. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging’, zegt Van Egmond. Van der Drift: ‘Nergens wordt nieuws zo persoonlijk. De bus geeft de mogelijkheid om in gesprek te gaan bij iemand op de bank, in de stamkroeg of tijdens de voetbaltraining. Je komt letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen en hun verhalen, dat vind ik mooie radio’. Op Radio 538 werd deze week al bekend gemaakt dat Van Egmond zou stoppen als nieuwslezer, al bleef het nog even in het midden wat ze zou gaan doen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.