training eu starters

— woensdag 7 september 2022, 14:45 | 0 reacties, praat mee

Petitie voor behoud Mangiare voorbij vijfduizend handtekeningen; Possel wacht nog op duidelijkheid NPO

Petra Possel in de radiostudio met vaste gast van 'Mangiare!' Paul de Leeuw. | Truus van Gog

De verontwaardiging was groot toen bekend werd dat culinair radioprogramma 'Mangiare!' (NTR) later dit jaar wordt opgedoekt. Een petitie die oproept tot behoud passeerde recent de mijlpaal van 5000 handtekeningen. Presentator Petra Possel is blij met de steun, maar ontving nog geen enkele reactie vanuit de NPO. Laatste wijziging: 7 september 2022, 15:12

De petitie blijft voorlopig nog open.

Possel vertelt dat de Mangiare-redactie nog steeds wacht op een reactie vanuit NPO Radio 1’s zendermanagement of de NPO. “Dat is buitengewoon spijtig en dat ervaren wij ook als niet-communicatief.”

Omroepen kunnen intussen al intekenen op het potentieel vrijvallende Mangiare-tijdslot, stelt Possel: “Het is toch raar om in de media te verkondigen dat er nog geen besluit is genomen, terwijl onze werkgever - de NTR - al wel die duidelijkheid biedt.”

De NPO houdt daarmee de schijn op dat er nog van alles mogelijk is, aldus Possel, terwijl op het tijdslot al wordt ingetekend. Possel: “Wij wachten dus in spanning af, of we nog iets gaan horen van de NPO. We vinden dat ze dat wel aan ons verplicht zijn. Zo’n ijzeren gordijn is mijn inziens niet van deze tijd.”

Hoewel er vanuit andere partijen interesse is voor het programma, wil Possel dus wachten tot er een reactie van de NPO ligt. “Dus daarover kunnen we nu nog geen mededelingen doen”, aldus de presentator.

Possel is wel helder over de ambitie: “Het staat namelijk buiten kijf: we blijven het liefst op de radio en dan ook graag op Radio 1!”

Petra Possel (1963) presenteert al zo’n 30 jaar radio- en televisieprogramma’s. Sinds 2010 presenteert Possel ‘Mangiare!’ - een programma over eten en drinken in de breedste zin van het woord - op NPO Radio 1. Possel was daarnaast bijna achttien jaar lang presentator van het interviewprogramma Kunststof van de NTR op NPO Radio 1. In NRC recenseert Possel restaurants. In 2019 publiceerde ze een bundel aan columns over haar verhuizing van Amsterdam naar Friesland onder de naam ‘De stad uit’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.