basis naar compleet

— donderdag 27 juni 2019, 15:47 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe VVOJ-prijs: het vliegwiel van het jaar

© Prayitno / Flickr

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen: het VVOJ vliegwiel van het jaar. Laatste wijziging: 27 juni 2019, 15:47

Het vliegwiel is een eerbetoon aan journalistiek managers of eindredacteuren die zich bijzonder inspannen voor meer en betere onderzoeksjournalistiek. Journalisten die met of voor zo’n vliegwiel werken kunnen een gemotiveerde voordracht doen.

Op basis van de voordrachten selecteert een jury drie genomineerden. Deze drie worden uitgenodigd om tijdens het diner op vrijdagavond 22 november tijdens de VVOJ-conferentie te vertellen hoe zij de onderzoeksjournalistiek stimuleren, bij voorkeur gelardeerd met smeuïge anekdotes. Vervolgens wordt de winnaar bekendgemaakt. Binnenkort maakt de organisatie meer bekend over de voorwaarden en de jury.

De lancering van de nieuwe prijs valt samen met de bekendmaking van het thema van de vernieuwde VVOJ conferentie onderzoekjournalistiek 2019.  Het programma is volgens de organisatie niet alleen interessant voor ervaren journalisten, maar ook voor eindredacteuren en redactioneel managers. 

De VVOJ conferentie wordt 22 en 23 november in Tilburg gehouden. Het thema is: Open de Poort!, over de toegankelijkheid van overheidsinformatie. In diverse Europese landen staat de openbaarheid van overheidsinformatie onder druk. In Nederland dreigt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) dit jaar te worden vervangen voor de Wet open overheid (Woo), een slap aftreksel van de Wob in plaats van een verbetering.

In het conferentieprogramma wordt ingegaan op de ontwikkelingen, zijn er trainingen in het gebruik van openbaarheidswetten en wordt de Wob-generatopr gepresenteerd: een online tool die het gemakkelijker maakt Wob-verzoeken in te dienen. Meer bij de VVOJ

Bekijk meer van

VVOJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.