— woensdag 8 januari 2020, 11:10 | 0 reacties, praat mee

Zestig mensen weg bij NDC-uitgeverij

NDC mediagroep brengt het aantal werknemers terug met zestig mensen; van 640 naar 580. Dat heeft directeur Pier Baarsma zijn personeel dinsdag verteld op de nieuwjaarsbijeenkomst in Leeuwarden.

‘Ik denk dat we meer dan de helft daarvan al hebben gerealiseerd. Er zullen nog 30 tot 35 mensen moeten afvloeien. We zitten in een continu proces’, aldus Baarsma.

De Leeuwarder Courant meldt dat de directeur in zijn speech aangaf dat het aantal krantenabonnees (Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad) daalt. Hij kwam in 2015 bij het bedrijf. Destijds waren er nog 200.000 krantenabonnees. ‘We zijn drie ton verloren aan abonnee-inkomsten. Onze abonnee-omzet zit op 58 miljoen euro, dat doen we dus goed.’

Toch zal er wat moeten gebeuren, benadrukt de NDC-topman. ‘We willen niet alleen afhankelijk zijn van onze abonnementen.’ Het mediabedrijf zoekt andere inkomstenbronnen, bijvoorbeeld in koffie, thee en wijn. Een energiedeal zou ook een optie kunnen zijn. Meer bij de Leeuwarder Courant.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.