de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 12 oktober 2017, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe startup The Athletic wil sportpagina overal vervangen

De sobere voorpagina van The Athletic geeft - bijna letterlijk - niks weg | The Athletic

Een nieuwe Amerikaanse startup The Athletic heeft het ambitieuze plan om de sportpagina van elk medium op aarde te vervangen. De dienst biedt sportnieuws aan via een abonnementmodel. De eerste investeringrondes leverden miljoenen op. De oprichters zinspelen op een werknemersbestand van bijna duizend journalisten.

De start in Canada en de Verenigde Staten betekent dat voetbal niet direct prioriteit heeft: hockey, baseball en American football voeren momenteel de boventoon. Abonnees betalen 8 dollar per maand (of 48 dollar per jaar) voor toegang tot sportnieuws, dat nooit vergezeld gaat van reclame.

Geen artikel is vrij te lezen: overal is een abonnement voor nodig. Ook betreft The Athletic puur sportnieuws: de oprichters stellen dat sportfans liever een abonnement met alleen landelijk en regionaal sportnieuws afsluiten dan een vorm waarbij lokaal sportnieuws wordt gecombineerd met lokaal nieuws, weer en ander ‘klassieke’ berichtgeving.

The Athletic zegt zich te onderscheiden met goed geschreven, diepgravende berichtgeving over sport (zoals gezegd zonder reclame) en aandacht voor onderwerpen waar fans zich sterk betrokken bij voelen. Mensen zijn daar graag bereid voor te betalen, aldus oprichters Alex Mather en Adam Hansmann. Vaktitel Columbia Journalism Review sprak met de twee over hun plannen en ambities voor de toekomst.

Bekijk meer van

verdienmodellen The Athletic

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.