— dinsdag 16 februari 2021, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ronde Amstelveens Mediafonds van start

De gemeente Amstelveen stelt opnieuw geld beschikbaar voor journalistieke projecten. Het gaat in totaal om 120 duizend euro. Geïnteresseerden hebben vanaf nu de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de eerste ronde van dit jaar. De deadline is 31 maart.

Het geld dat beschikbaar wordt gesteld komt uit het Amstelveens Mediafonds van de gemeente. Het gaat om twee rondes van beide 60 duizend euro, waarbij een onafhankelijke mediaraad bepaalt welk project wordt gesteund.

Vorig jaar werd bekend dat de gemeente een nieuw mediafonds in het leven had geroepen om de lokale journalistiek te ondersteunen en te stimuleren omdat lokale media het financieel vaak zwaar hebben. Een jaar later zijn de eerste projecten gefinancierd en dit jaar volgt dus een tweede ronde.

Journalisten die in aanmerking willen komen voor de subsidie moeten aan een aantal criteria voldoen. “Het project moet een goed journalistiek niveau hebben, onafhankelijk zijn gemaakt en maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Daarnaast moet het resultaat voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt de Mediaraad Amstelveen. Voor het aanmelden en meer informatie kun je op de site terecht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.