— dinsdag 28 februari 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe Revu is boos op het AD om dupliceren fotoreportage

Een fotoreportage in Nieuwe Revu bracht een journalist van het AD op het idee om precies hetzelfde te laten doen. Het tijdschrift is not amused en noemt het "onbeschoft jatwerk".

Het gaat om een fotoreportage van Clemens Rikken in Nieuwe Revu. De fotograaf portretteerde zes mannen die een (of meerdere) vliegtuigen in hun tuin hebben staan. Volgens het tijdschrift heeft Johan Hardeman van het AD toen bedacht dat het ook wel een leuk idee was voor de krant en zijn ook dezelfde mensen gefotografeerd. Zonder bronvermelding.

“Drie van de zes mannen uit onze repo kwamen in de AD-reportage terecht, in ogenschijnlijk dezelfde kleren en in vergelijkbare poses. Da’s een beetje een rare gang van zaken, niet? Welnee, laat Johan Hardeman onze fotograaf weten, dat doen alle journalisten. Zo werkt de journalistiek nu eenmaal. Jatwerk mogen we het beslist niet noemen.” Meer bij Nieuwe Revu

Bekijk meer van

Nieuwe Revu AD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.