— woensdag 11 juni 2008, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Lange weg te gaan voor nieuwe mediawet

Europees commissaris Mededinging Neelie Kroes heeft aangegeven dat de herziening van de regelgeving omtrent staatssteun aan omroepen zal nog een lange weg zijn. Ze zei dit op het Media Forum in Keulen, afgelopen maandag. Haar commissie is de mededeling uit 2001 aan het herzien, om de regelgeving aan te passen aan de sterk veranderde mediaomgeving. Kroes is inmiddels begonnen met het maken van een inventarisatie bij verschillende bedrijven en instellingen om te kijken wat de behoeftes zijn. Heikel punt is onder andere de subsidies voor online initiatieven van omroepen. Een ander punt uit de raadpleging is de vraag of de publieke omroepen niet aan dezelfde transparantie- en proportionaliteitseisen moeten voldoen als andere bedrijven in de publiek sector (zoals energie- en openbaar vervoersbedrijven). Meer bij Medianed

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.