— woensdag 6 mei 2009, 09:19

Nieuwe Kindle DX richt zich op kranten

Later vandaag zal online winkel Amazon in New York tijdens een persconferentie een grotere editie van de elektronische boekenlezer Kindle 2 lanceren. Gisteren lekten al foto's uit van de repetitie via technologiesite Engadget. De nieuwe, fors grotere 'Kindle DX' zou zich vooral op tijdschriften en kranten richten. Een aantal uitgeverijen zou zich naar verluidt bij Amazon hebben aangesloten om inhoud voor de Kindle DX te leveren. De Kindle 2 (15,2 centimeter scherm / 359 dollar) is een bescheiden succes en (officieel) niet in Nederland te koop. De DX zou een scherm van 24,6 centimeter krijgen en enkele verbeteringen in de lezer bevatten. Ook zou er een webbrowser aan boord zijn en een mogelijkheid om notities bij artikelen toe te voegen. Dat zou het apparaat ook geschikt maken voor onderwijstoepassingen, aldus de Wall Street Journal. Net als de Kindle 2 beschikt de grotere broer over een (gratis) draadloze verbinding, waarmee abonnementen en boeken worden opgehaald. Volgens geruchten zou The New York Times een digitaal abonnement voor 10 dollar per maand willen gaan aanbieden. Laatste wijziging: 6 mei 2009, 11:20

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.