Tegel Beeld en Geluid

— maandag 21 juni 2010, 12:32

Google leurt met ‘Newspass’

Google wil het niet bevestigen noch ontkennen, maar de Italiaanse krant La Repubblica zegt te weten dat de zoekgigant nog dit jaar een betaalmuur-oplossing wil aanbieden aan contentmakers en uitgeverijen, onder de naam Newspass. The Guardian - een krant die geen betaalde toegang nastreeft - meldt dat Google bezig is om uitgevers te interesseren voor Newspass, dat gebruikers garandeert dat ze met één gebruikersnaam en wachtwoord inhoud kunnen lezen. Newspass zou het verder mogelijk maken om artikelen waarvoor betaald moet worden en die derhalve achter een betaalmuur zitten, tóch in Google's zoekresultaten te laten opduiken. Dat een Italiaanse krant bericht over de activiteiten van Google is niet verwonderlijk, schrijft The Guardian. Google ondervindt in Italië bijzonder sterke weerstand van kranten en uitgevers. "Ons doel, zoals met alle Google-producten, is echter een wereldwijd publiek bereiken", aldus Google. The Guardian werkt op deze locatie het artikel bij, als meer informatie beschikbaar komt.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.