— vrijdag 14 september 2018, 10:25 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ideeën opdoen bij ‘De Staat van Nederland’

© ANP

Eindredacteuren, bureauredacteuren en chefs nieuws: wordt het tijd om achter het bureau vandaan te komen en nieuwe kennis op te doen in de buitenwereld? Dat kan op 2 oktober bij de negende editie van het kennissymposium ‘De Staat van Nederland. Terug naar de feiten’. Hier kunnen journalisten direct in contact komen met experts en inspiratie krijgen voor nieuwe verhalen. Laatste wijziging: 14 september 2018, 12:01

Een kleine greep uit de inspiratiebronnen: Prof. Dr. Paul Dekker (Sociaal Cultureel Planbureau) vertelt over de stemming in Nederland. Directeur van technologisch onderzoeksinstituut Waag, Marleen Stikker, praat over de kansen van open internet. Ook spreekt dr. Christiaan Vinkers, psychiater en stressonderzoeker, over stress in Nederland.

Directeur van het Expertisecentrum Journalistiek en organisator van het symposium Bas Mesters: “De journalistiek wordt steeds sneller en journalisten hebben steeds minder tijd om zich goed te verdiepen in achtergronden. Op deze dag kunnen zij feitelijke kennis krijgen van verschillende wetenschappers.”

Het symposium vindt bewust kort na Prinsjesdag plaats om in te kunnen gaan op de nieuwe plannen die het kabinet dan heeft gepresenteerd. ‘Na de politieke spin van Prinsjesdag, terug naar de feiten’, luidt het motto op de website. “Vanuit die feiten kunnen journalisten nieuwe ideeën voor verhalen ontwikkelen, waardoor ze de journalistieke agenda aanscherpen”, aldus Mesters.

De onderwerpen worden uitgekozen op politieke actualiteit, maar de organisatie zelf probeert ook haar eigen accenten te leggen. Dit jaar wordt er ingegaan op de stemming in Nederland; wat vindt de samenleving belangrijk. Daarnaast gaat het onder meer over de economische staat van het land, het klimaat, democratie en inspraak, Europa, rassendiscriminatie en stress. “Het zijn onderwerpen die de komende periode een rol gaan spelen op de politieke en journalistieke agenda, dus dan is het goed dat journalisten er meer over weten.”

Aanmelden kan hier.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.