training eu starters

— dinsdag 26 februari 2019, 12:47 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe hoofdredacteuren voor New York Review of Books

The New York Review of Books heeft maandag twee nieuwe hoofdredacteuren geïnstalleerd, vijf maanden na het vertrek van de Nederlandse hoofdredacteur Ian Buruma. Laatste wijziging: 26 februari 2019, 12:51

Buruma stapte vorig jaar onverwachts op na kritiek op een publicatie die hij had geplaatst in de nasleep van de MeToo beweging. Zijn begripvolle toon voor een van seksueel wangedrag beschuldigde dj kwam hem op flinke kritiek te staan.

Emily Greenhouse en Gabriel Winslow-Yost nemen nu zijn taken over. Daniel Mendelsohn, die al heel lang bijdrages levert aan het prestigieuze tijdschrift, krijgt de nieuw gecreëerde functie ‘editor-at-large’.

Greenhouse is afkomstig van The New Yorker, maar werkte in 2011 en 2012 ook al voor de mede-oprichter van The New York Review of Books, Robert Silvers. Winslow-Yost begon in 2009 als redactie-assistent groeide uit tot hoofdredacteur. Meer bij The New York Times

Lees ook:
https://www.villamedia.nl/artikel/omstreden-essay-kost-ian-buruma-hoofdredacteurschap-the-new-york-review-of-books (20 september 2018)

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.