website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Renzo Veenstra stapt op bij Omroep West

Lars Pasveer — Geplaatst op maandag 21 augustus 2017, 16:26

Vertrekkend Omroep West-hoofredacteur Renzo Veenstra | Omroep West

Vertrekkend Omroep West-hoofredacteur Renzo Veenstra | Omroep West

Nieuws

Hoofdredacteur Renzo Veenstra vertrekt per 1 september aanstaande bij Omroep West. Hij wil zich volgens eigen zeggen gaan oriënteren op andere functies in de media- en onlinewereld. Veenstra is zes jaar hoofdredacteur geweest bij de regionale omroep.

Directeur Gerard Milo betreurt dat Veenstra vertrekt, maar respecteert zijn overwegingen. “Renzo heeft de omroep de afgelopen jaren veel gebracht en een grote bijdrage geleverd aan onder andere de online ontwikkeling. Er zullen de komende tijd zeker regelmatig momenten komen waarop wij hem echt zullen gaan missen.”

Veenstra zegt dat de omroep turbulente jaren heeft doorgemaakt. “Naderende fusies, bezuinigingen en een nieuwe mediawet. Maar nooit heeft het publiek van West daarvan iets gemerkt. Sterker nog: we zijn doorgegroeid tot een leidende nieuwsorganisatie in de regio. Een onvoorstelbare prestatie van het team van West-collega’s.”

De journalistieke eindverantwoordelijkheid wordt tijdelijk waargenomen door adjunct hoofdredacteur Henk Ruijl. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.