— woensdag 16 maart 2022, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe cao omroeppersoneel; in twee jaar vijf procent erbij

ANP

Vakbonden NVJ, FNV en CNV en werkgevers bij de landelijke en regionale publieke omroepen hebben een nieuwe cao voor het omroeppersoneel uitonderhandeld. Hij gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2022 en loopt tot 31 december 2023. Laatste wijziging: 16 maart 2022, 14:16

Onderdeel van de nieuwe cao betreft een structurele loonsverhoging van 3 procent per 1 januari 2022, een eenmalige uitkering van 1 procent per 1 juli 2022 en per 1 januari 2023 nogmaals een structurele verhoging met 2 procent.

“We zijn blij dat zo’n groot percentage van onze achterban akkoord is gegaan met het resultaat”, aldus Wais Shirbaz, secretaris omroepzaken van de NVJ. NPO-bestuurslid Paul Doop zegt dat met de resultaten waardering wordt uitgesproken voor betrokken en hardwerkende omroepmedewerkers.

“Er is de afgelopen jaren onder grote druk en spanning gewerkt en dat zal ook de komende tijd niet minder worden. Daarom is het snelle cao-akkoord extra te prijzen”, aldus Doop. Jan Müller, directeur van de RPO, zegt dat het pakket waardering uitdrukt voor de inzet van medewerkers in moeilijke tijden.

In de cao zijn naast de loonstijging ook afspraken gemaakt over hybride werken (een deel van de werkweek op kantoor of locatie, een ander op zelf te bepalen plek). Sterke verschillen in beloning tussen vrouwen en mannen bestaat in de meeste functiegroepen bij de publieke omroep niet meer, bleek uit onderzoek in het kader van deze cao-onderhandelingen.

Wel zijn vrouwen nog ondervertegenwoordigd in hogere salarisschalen. Daarvoor komt meer aandacht. Daarnaast zijn extra dagen toegevoegd aan rouwverlof en wordt aanvullend geboorteverlof voor partners nu vijf weken aangevuld tot honderd procent van het salaris.

Bekijk meer van

cao publieke omroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.