word studentlid

— dinsdag 29 augustus 2017, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Nieuw tijdschrift voor de basisschoolouder

Nieuw tijdschrift voor de basisschoolouder

Waar het fenomeen tijdschrift in de losse verkoop tegenwoordig een zwaar leven heeft, blijft het bloeien als kansrijk marketing-instrument. Dat zagen we afgelopen maand maar weer: uitgever Sanoma stopte per direct met Naar School, een vijfjaarlijks magazine voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd, wegens te weinig lucratief. Bijna gelijktijdig lanceerde Edukans, een ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, – weliswaar eenmalig – Vier!, een ‘survivalgids voor nieuwe basisschoolouders’ voor dezelfde doelgroep. Laatste wijziging: 29 augustus 2017, 10:32

In Vier! deels ook dezelfde onderwerpen en deskundigen (Waarom vertellen kleuters zo weinig over school, met pedagoog Eva Bronsveld, de grootste ouder-blunder van acteur Daan Schuurmans, de kinderfoto van Ionica Smeets). Maar het doel is duidelijk anders. Tussen de adviezen en BN’ers door geen productpagina’s om hebberig van te worden, maar ‘Post uit Malawi’, waar Grace (15) graag naar school wil maar niet mag. In het nawoord roepen Edukans-ambassadeurs Sofie van den Enk en Bracha van Doesburg een ieder die niet alleen zijn eigen kind een goede start in het onderwijs gunt, op te doneren.

Vier! is natuurlijk niet de vuistdikke glossy, zoals we die in het tijdschriftenschap gewend zijn te vinden. Maar daar staat tegenover dat je ‘m gratis krijgt toegestuurd, en het is in ieder geval een stuk sympathieker dan een colporteur aan je deur.

Vier! is een eenmalige uitgave van Edukans, en gratis aan te vragen via www.edukans.nl/vier

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.