training eu starters

— donderdag 13 oktober 2022, 11:54 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Nieuw gezicht bij Pointer en een nieuwe chef online bij Hart van Nederland

© Roos Koole/ANP

Het televisieprogramma Pointer heeft een nieuw gezicht, de onlineredactie van Hart van Nederland heeft een nieuwe chef én nog veel meer in deze Transfer Thursday, waarin Villamedia wekelijks de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 14 oktober 2022, 07:56

Per 1 november heeft BNR Nieuwsradio een nieuwe hoofdredacteur, nadat Mireille van Ark vertrok richting de hoofdredactie van RTL Nieuws. Marc Adriani zal het stokje van haar overnemen.

Bij Pointer van de KRO-NCRV is Marijn Frank toegevoegd aan het team van presentatoren. Frank is geen onbekende van de omroep, ze maakte al verschillende documentaires voor de omroep en was te zien als presentator van De Rekenkamer, Het Beloofde Land, De Prijsvechter en DocTalks IDFA Special. Op 9 oktober zal ze een aflevering van Pointer presenteren die geheel gewijd is aan het ‘kanaaldrama’ in Almelo. ‘Zo’n 400 Twentse bewoners kregen schade na het uitbaggeren van een kanaal, en ontdekken dat je als burger daarna weinig te zeggen hebt. De provincie is veroorzaker, maar mag per woning bepalen of iemand vergoeding krijgt én kan bezwaren zelfstandig afwikkelen. Zelfs een gang naar de rechter is bijna onmogelijk. De onafhankelijkheid is ver weg, zien bestuurskundigen. Waarom mag dit?’, aldus de omroep. ‘Ik kijk er enorm naar uit om voor Pointer aan de slag te gaan. Het is een eer om het ijzersterke team van Pointer te versterken, en mee te werken aan het blootleggen van misstanden en kwesties die nu spelen in de samenleving’, zegt Frank.

Op Instagram blikt Nikki Herr terug op haar loopbaan bij Omroep WNL. Per vrijdag 14 oktober stapt ze over naar Hart van Nederland. ‘Mijn eerste stapjes op tv, versprekingen en de slappe lach krijgen… maar ook het aankondigen van zowel de zwangerschap van Maaike, als die van Lisette. En natuurlijk het eerste coronageval in ons land én de invasie in Oekraïne. Alles kwam voorbij en het zijn uitzendingen die ik nooit zal vergeten’, schrijft Herr op Instagram.

Carmen Dorlo is vanaf 1 januari de nieuwe chef van de onlineredactie van Hart van Nederland van SBS 6. Dorlo werkte ruim zes jaar voor de NOS en was in het afgelopen anderhalf jaar online eindredacteur. Eerder werkte ze voor Het Parool, Metro en NU.nl.

Ivar Lingen begint op 1 december als redactiechef bij Omroep West. ‘Ik ben heel blij met deze nieuwe kans en uitdaging! Ik ga mijn leuke collega’s enorm missen, maar heb alle vertrouwen in de toekomst!’, schrijft Lange op Twitter. Lingen is geen onbekende voor Omroep West: van 2015 tot 2020 was hij politiek redacteur en verslaggever voor de omroep. In de afgelopen jaren was hij de ‘journalistiek leider’ van de Haagse stadsomroep Den Haag FM.

Bij Omroep WNL is Floris Prenger per 1 oktober begonnen als senior samensteller & eindredacteur van Goedemorgen Nederland, meldt Prenger op LinkedIn. Prenger werkte eerder al in verschillende functies voor WNL en was daarvoor actief bij RTV Utrecht en EenVandaag.

Na acht jaar zal Jelle Dijkstra de regionale omroep NH Nieuws verlaten. Dijkstra gaat aan de slag als eindredacteur online bij de NOS. ‘Heel veel zin in, maar voelt ook nog een beetje raar. Ga iedereen ontzettend missen!’, schrijft hij.

En tot slot is er een nieuw gezicht binnen de hoofdredactie van Nieuwsuur. Aletta Oosten treedt als adjunct-hoofdredacteur toe tot de hoofdredactie van actualiteitenprogramma Nieuwsuur van de NOS en NTR. Oosten staat nu nog aan het hoofd van de afdeling Evenementen van de NOS.

Maak jij een nieuwe stap in je journalistieke loopbaan of ken je iemand die dat doet? Tip de redactie van Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.