— woensdag 12 oktober 2022, 13:38 | 0 reacties, praat mee

Aletta Oosten nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Nieuwsuur

© NOS

Aletta Oosten treedt als adjunct-hoofdredacteur toe tot de hoofdredactie van actualiteitenprogramma Nieuwsuur van de NOS en NTR. Oosten staat nu nog aan het hoofd van de afdeling Evenementen van de NOS. Laatste wijziging: 12 oktober 2022, 13:43

Oosten volgt daarmee eind dit jaar Judith Pennarts op, die weer verslaggever wordt. Met het aantreden van Oosten bestaat de hoofdredactie van Nieuwsuur uit Pieter Klein (hoofdredacteur) en mede-adjunct Lotte Ragut.

Aletta Oosten (59) begon haar loopbaan in 1988 bij het Jeugdjournaal. Daarna werkte ze voor verschillende actualiteitenprogramma’s en omroepen. En dat is een groot voordeel, stelt hoofdredacteur Klein. “Aletta is een zeer ervaren, allround journalist en leidinggevende, met een schat aan ervaring: als maker, als eindredacteur, als adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws en als hoofd van NOS Evenementen. Ze is ook nog eens een prettige, aimabele collega die journalistiek ademt en doorgrondt wat Nieuwsuur is en wil zijn: een journalistiek baken van de NTR en NOS. Ik ben ervan overtuigd dat zij in haar nieuwe rol een belangrijke bijdrage zal leveren aan de kwaliteitsjournalistiek waar Nieuwsuur voor staat, aan het bewaken van die kwaliteit en aan de doorontwikkeling op tv en online, in maatschappelijk roerige tijden”, aldus Klein.

“Nieuwsuur is een ijzersterk journalistiek merk. De toonaangevende onderzoeksverhalen, de inzichtgevende reportages, de kritische gesprekken… Op televisie en online levert Nieuwsuur dagelijks journalistiek van hoge kwaliteit. Ik kijk er enorm naar uit hieraan een bijdrage te leveren”, reageert Oosten zelf.

Bekijk meer van

NTR NOS Nieuwsuur Aletta Oosten

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.